Az előírtnál korábban csökkenti az árait a Carrefour

A Carrefour Románia június elsejénél korábban alkalmazza hipermarketjeiben a törvény által előírt áfacsökkentést – közölte szerdán az áruházlánc.

Mint ismert, a kormány sürgősségi rendelete szerint jövő hónaptól valamennyi élelmiszer és alkoholmentes ital hozzáadottérték-adója (TVA-áfa) a jelenlegi 24-ről 9 százalékra csökken Romániában. Az intézkedésnek „papíron” 12 százalékos árcsökkenést kellene eredményeznie az üzletekben.

A Carrefour nem várja meg a hétfőt, hanem már korábban leviszi az árait. E szerint csütörtöktől a cukrászipari termékeket, a fagyaltokat, a halat, a babaételt és a konzerveket már olcsóbban kínálják.

Pénteken a sajtfajták, kekszek és nápolyik, chipsek, gabonapelyhek és müzlik, fagyasztott élelmiszerek és állateledelek árcsökkentése következik.

Szombaton a felvágottakhoz, húsfélékhez, tojáshoz, csokoládéhoz és ásványvízhez lehet olcsóbban hozzájutni. Vasárnap az üdítő és nektár, kávé és tea, alapélelmiszerek (liszt, olaj, cukor), tejtermékek, zöldség és gyümölcs árát szállítják le a kisebb áfának megfelelően – tájékoztatott a Carrefour.

A francia áruházláncnak összesen 177 üzlete van Romániában. 

Kapcsolódók

Kimaradt?