A nyugtalottó után indul a bankkártya-lottó

A nyugtalottó után újabb típusú szerencsejáték kecsegteti nyereményekkel a romániai vásárlókat.

Akár 15 ezer lejt is nyerhet az a vásárló, aki május 1-31. között Mastercard vagy Maestro bankkártyával fizet Romániában – írja az Agerpres. A „bankkártya-lottót” az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és a Mastercard Románia kezdeményezte. Célja a bankkártyával történő fizetés ösztönzése, ezen a téren ugyanis meglehetősen lemaradt Románia az európai országokhoz képest.

A MasterCard Románia vezérigazgatója, Cosmin Vladimirescu elmondta, az év végéig havonta megismételt játékhoz nem kell regisztrálni: a Mastercarddal vagy Maestroval fizető vásárlók automatikusan bekerülnek egy adatbázisba. Aki többször is használja egy adott hónapban a kártyát, a nagyobb eséllyel is nyerhet – magyarázta.

A bankkártya-lottó nyereményalapja 1,7 millió lej. A júniusban tartott sorhúzáson összesen háromszáz, egyenként 500 lejes, tíz 5000 lejes és három 15 ezer lejes nyereményt sorsolnak ki a kártyával fizető vásárlók között. Karácsonykor rendkívüli sorshúzás is lesz: akkor a szokásos három helyett hat vásárló nyerhet fejenként 15 ezer lejt.

Az új típusú szerencsejátékot a kormány főtitkársága is támogatja. Jelenleg Romániában a kifizetéseknek mindössze 4,4 százaléka történik kártyával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?