Száz kilométer aszfaltszőnyeg Háromszéken

Száz kilométer új aszfaltszőnyeg készül el idén Háromszéken -  jelentette be Tamás Sándor. A Kovászna megye tanácselnök ezt kedden annak kapcsán nyilatkozta, hogy a Kovászna megyei Út és Híd Rt.-vel aláírtak egy kivitelezési szerződést, amelynek keretében 550.000 négyzetméter, vagyis közel 90 kilométer aszfaltszőnyeget öntenek, járdaszegélyt alakítanak ki, és jelzőtáblákat helyeznek el. 

A kedden aláírt szerződés értelmében a kivitelező cég dolgozói áprilisban elkezdik a Kézdiszentlélek-Esztelnek-Lemhény és a Hídvég-Bölön-Nagyajta közötti útszakasz leaszfaltozását. Emellett idén ugyancsak a Kovászna Megyei Út és Híd Rt. alkalmazottai a megye különböző településeit érintve aszfaltoznak a Nagyborosnyó-Zágon, Kézdiszentlélek-Lemhény, Hídvég-Bölön-Nagyajta, Apáczai híd- Nagyajta-Középajta, Gelence-Szentkatolna-Márkosfalva, Gidófalva-Angyalos, Bibarcfalva-Nagybacon-Mikóújfalu szakaszokon.

Kiállították az építkezési engedélyt a Kilyén-Dobolló útvonal első szakaszára is, amely Kilyén-Uzon központját köti össze, de folyik a tervezés a Maksa-Lécfalva-Várhegy közötti útszakasz felújítására is.

Kovács Ödön háromszéki megyemenedzser hozzátette: a leszerződött szakaszokon befoltozzák a meglévő lyukakat, 4 cm vastagságú aszfaltréteget öntenek, és az út mindkét oldalán a járdaszegélyeket kiegészítik az aszfaltréteggel egyenlő magasságra.

A munkálatok ideje alatt arra törekednek, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a forgalom. Első lépésként Kézdiszentlélek és Lemhény között 19 km, valamint Hídvég és Nagyajta közötti 16 km útszakaszra kerül bitumen. A megyemenedzser reméli, hogy az időjárási viszonyok nem hátráltatják a munkálatok haladását.

Tamás Sándor szerint 2015 a fejlesztések éve Háromszéken, október végéig több mint 100 km utat építenek, ennek egy része teljes felújítás lesz, máshol pedig aszfaltszőnyeget öntenek.

Kapcsolódók

Kimaradt?