Megnyílt a Google első sajátmárkás üzlete

Az Apple-boltok már behálózzák a világot, így a Google-nek is lépnie kellett: szerdán megnyílt első, sajátmárkás üzlete, amely jóval több egy kiskereskedelmi boltnál.

A londoni Tottenham Court Roadon nyitotta meg a mai nap legelső sajátmárkás üzletét a Google, méghozzá a Currys PC World üzleten belül. A kiskereskedővel már évek óta jó a kapcsolat, több ízben mutatott be nála új termékeket a Google, ez viszont az első alkalom, hogy egy teljes Google-bolt nyíljon – írja a HVG.

Bár az alapterület nem túl nagy, egy sor különlegesség gondoskodik a látogatók szórakoztatásáról. A nagy doodle falnál például szóróflakonokkal készítheti el ki-ki a saját Google Doodle-jét, és akár animált GIF-ként is elmentheti.

A Portal nevű installáció kilenc 1080p felbontású monitorból áll össze, s mutatja, milyen csodálatos a Google Earth: az érdeklődök „elrepülhetnek” bárhová bolygónkon. A Leap Motion technológiának köszönhetően pedig elég csak felemelni a kezet ahhoz, hogy a térkép megmutassa a látogató előtt álló terület koordinátáit és az ottnai népsűrűséget.

Kapcsolódók

Kimaradt?