Borbély Károly: minden rendben van Vaskapu I-nél

Cáfolta Borbély Károly, a Hidroelectrica idén kinevezett fejlesztési és beruházási igazgatója Cristinel Popescu szakszervezeti vezető állításait , miszerint bármikor leállhat a Vaskapu I vízerőmű a megrepedezett gáton beszivárgó víz miatt.

Popescu a Hidroelectrica vezetőségét vádolta azzal, hogy nem fordítottak pénzt a gát kijavítására, és azt mondta, a környéken élők életét is veszélyeztethetik a mulasztások.

A maszol.ro megkeresésére Borbély Károly elmondta, egy olyan szakszervezeti vezetője szólalt amelyik csak egy kis hányadát képviseli az alkalmazottaknak. A vádakat azzal magyarázta, hogy az Hidroelectrica megvonta a szakszervezet különböző juttatásait, amelyből korábban "úgy éltek, mint Marci Hevesen".

Az igazgató kijelentette a Vaskapu működéséhez szükséges paraméterek rendben vannak. Minden évben két-három ellenőrzés zajlik; a vízerőművet alaposan átvizsgálják, ugyanakkor 24 órás felügyelet alatt van a rendszer. "Nagyon halvány és megalapozatlan támadások ezek. Nincs semmi probléma, nincs senki veszélyben" – szögezte le.

A szakszervezeti vezető állításait kedden közleményben is cáfolta a Hidroelectrica vezetősége.

(Címlapi fotónk forrása: dorinpavel.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?