Borbély Károly a Hidroelectrica új fejlesztési és beruházási igazgatója

Borbély Károly, az RMDSZ volt energiaügyekért felelős államtitkára január 12-től a Hidroelectrica fejlesztési és beruházási igazgatóság vezetői tisztségét látja el. A 3800 alkalmazottat foglalkoztató cég, amely vízi erőművek menedzselésével, valamint villamosenergia-termeléssel foglalkozik, az ország villamosenergia-szükségletének 25–30%-át termeli, ez által a román energetikai szektor legfontosabb tényezője.

„A cég az elmúlt két évben országos rekordokat döntött meg, mind a villamosenergia-termelés, mind a cég bevételeit, forgalmát tekintve, 250 vízi erőművet működtet” – fogalmazott ma, január 15-én Borbély Károly, aki kiemelte, a cég jelenleg a fizetésképtelenségi eljárás második évében tart, illetve tőzsdei listázás előtt áll.

„Számomra nagyon komoly kihívás, hogy egy több mint egy milliárd euró összforgalmú, valamint 250 millió euró nettó jövedelmű cég vezetői testületében dolgozhatok, mindez a szakmai kihívás mellett egy fontos tisztség ellátását is magával vonja” – mondta el a Hidroelectrica új fejlesztési és beruházási igazgatója.

A Hidroelectrica éves beruházási tervét, amelynek értéke 130 millió euró, a napokban fogadják el, a 2015-ös költségvetés elfogadásának határideje január 20-a.

Kimaradt?