Már most elkezdheti gyűjteni a pénztári nyugtákat

A pénzügyminisztérium szerdán közvitára bocsátott rendelettervezete szerint a romániai vásárlók már most elkezdhetik gyűjteni az üzletekben kapott, 1 és 999 lej közötti összegű pénztári nyugtákat, hogy részt vehessenek az első, április 13-i nyugtalottó-sorsoláson.

Az adócsalás visszaszorítására hivatott szerencsejáték szabályairól korábban már részletesen beszámoltunk. Most a minisztérium pontosította, hogy az ortodox húsvétkor tartandó sorsoláson a február 2. és március 28. közötti dátumú szelvényekkel lehet pénzt nyerni. A rendelettervezet rögzítette azt is, hogy az első sorsolás nyereményalapja 1 millió lej lesz.

A Román Lottótársaság által lebonyolított sorsolás nyerteseinek listáját az adóhatóság (ANAF) honlapján teszik közzé, a lista pedig legkevesebb 30 napig elérhető lesz. A pénzjutalmat a sorshúzást követő 60 napon belül igényelnie kell a nyertes nyugta tulajdonosának az ANAF bármelyik kirendeltségénél. Az összeget az igényléstől számított 60 napon belül a pénzügyminisztérium fizeti ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?