Nagyváradi születésű az ötödik leggazdagabb magyar

A Nagyváradról áttelepült Bige László az ötödik leggazdagabb ember Magyarországon a Forbes magazin magyar kiadása szerint. Az üzletember a Péti Nitrogénművek és a Bige Holding tulajdonosa: 103,75 milliárdos becsült vagyonával az utolsó a százmilliárdosok klubjában.

Az Origón tavaly megjelent portréja szerint Bige László egy kamionnal érkezett a kádári Magyarországra, ahol még 30 évesen is kajak-kenu edző volt egy szabolcsi kistelepülésen, aztán alig húsz év múlva, 2013-ban a második leggazdagabb magyar lett.

Az idén 56 éves üzletember Nagyváradon született erdélyi nemesi család sarjaként. A kolozsvári egyetemen végezte el a gyógyszervegyész szakot, és már fiatalon próbálkozott az üzleteléssel.

Egy nyomdász és egy kirakatrendező barátjával készítettek egy nagy Jimi Hendrix-szitanyomatot, amelynek hatalmas sikere volt az ócskapiacokon. Később a pólókra is rászitázták sportmárkák emblémáját, volt olyan éjszaka, amikor ezer pólót csináltak, a havi fizetésük ötszörösét is megkeresték ilyenkor. Így már a ’80-as évek elején is jól élt, mégis úgy döntött, hogy elhagyja Romániát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?