Megszünteti romániai járműflottáját a Waberer's

Megszünteti romániai járműflottáját a Waberer's magyarországi fuvarozó társaság - közölte hétfői számában a Hargita népe napilap.

A Hargita megyei újságnak a Waberer's Románia vezérigazgatója, Barcza Zoltán számolt be a részben már megtörtént változásokról. A vezérigazgató elmondta, tavaly több mint 200 kamiont cseréltek le a csíkszeredai telephelyhez tartozó járművek közül. A pótlásukra vásárolt új járműveket viszont már nem Romániában, hanem a Waberer’s cégcsoport Magyarországon létrehozott új cégénél állították üzembe.

A szakember szerint 2014 elején még 278 járművük fuvarozott romániai rendszámmal. Ezeket április végéig újakra cserélik, és további kamionok vásárlására is készülnek. Valamennyi új jármű immár magyar rendszámot kap.

Barcza Zoltán elmondta, a váltást az alacsonyabb magyarországi lízingdíjak, és a jobb hitelfelvételi lehetőségek indokolják. A vezérigazgató hozzátette, a cég nem zárja be a csíkszeredai telephelyét. Továbbra is ennek az irodáiból tartják a kapcsolatot a járművezetőkkel.

Az év elején a cég romániai és magyarországi kamionjait vezető mintegy 780 sofőr közül 460-an székelyföldiek voltak. Az ő munkájukra továbbra is igényt tart a Waberer's, amely a bővülő kamionparkjához további 80-90 gépjárművezető alkalmazását tervezi.

Kapcsolódók

Kimaradt?