Nagyot ugrottak az online eladások Fekete Pénteken

Egy 45 ezer eurós Mercedes-Benz volt a Fekete Péntek legdrágább értékesített terméke. A vásárló a nagy árkedvezményeket nyújtó napon 12 600 euróval olcsóbban vehette meg a luxusautót az eMAG webáruháztól, amely 60 gépkocsit adott el összesen egymillió euró értékben.

A webáruházak rekordokat döntöttek a hétvégen. Végleges eladási adatok még nem ismertek, de az emag.ro-nak péntek délután 18 óráig 18 millió eurós forgalma volt, ami már meghaladta a tavalyi 15 millió eurós eladást. Legjobban a táblagépek fogytak, amelyekből az első öt percben ezer darabot értékesítettek.

A nagyobb webáruházaknak, mint az emag.ro, evomag.ro, Domo vagy az F64 Studio pénteken a kedvezmények első tizenkét órájában több mint 80 millió lejes forgalmuk volt. Az IT termékre szakosodott emag.ro déli 12 órakor már százezer rendelést gyűjtött be. A fényképezőgépeket forgalmazó F64 Studio 7200 terméket értékesített több mint egymillió euró értékben. Az evomag.ro több mint tízezer adott el összesen 11 millió euróért, de a Domo is négymillió eurós forgalmat bonyolított le csak déli 12 óráig.

A 2Parale marketingügynökség közlése szerint ügyfeleik online boltjában a szokásosnak tizenötszörösére ugrott a forgalom. Az elmúlt évekhez képest jóval többen csatlakoztak a kedvezményeket nyújtó vállalkozások köréhez, így nagyobb vásárlói réteg juthatott olcsóbb termékekhez. Az elektronikai cikkeket követően a könyvesboltok érték el a legnagyobb eladásokat, de a ruházati cikkekkel foglalkozó üzletek forgalma is megugrott.

Több áruházban a hét végéig még tart az árleszállítási akció.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?