Még nincs Fekete Péntek, de már lefagytak az üzletláncok honlapjai

Már órákkal a Romániában egy héttel előrehozott Fekete Péntek előtt szinte hozzáférhetetlen volt több elektronikai termékeket forgalmazó üzletlánc és webáruház honlapja. Szerveiket vélhetően az árleszállításokat vadászó felhasználók miatti hirtelen megnőtt adatforgalom terhelte le.

Csütörtök este 22 óra után a domo.ro-n az engedményes árajánlatok helyett egy bocsánatkérő üzenet fogadta a látogatókat. Az altex.ro és a flanco.ro oldalainak betöltése percekbe tellett. A nagyobb webáruházak (emag.ro, evomag.ro, clickshop.ro) honlapján nem voltak technikai problémák. Tavaly a hatalmas érdeklődés miatt szinte az összes fontosabb forgalmazó szervere összeomlott.

Az árleszállítások őrülete pénteken reggel kezdődik. Idén több mint 40 résztvevője a Fekete Pénteknek Romániában. Az elmúlt évekhez hasonlóan ez alkalommal is az informatikai és telekommunikációs termékekből, valamint a háztartási gépekből a legnagyobb a kínálat, de lehet majd leszállított áron vásárolni, többek között ruhát, cipőt, kozmetikumot és könyvet is.

A fontosabb árleszállításokról péntek reggel a maszol.ro is beszámol.

Kimaradt?