Még átadás előtt beomlott a Transzbucsecs egy része

Néhány nappal az átadás előtt beomlott a Transzbucsecs nevet viselő 713-as megyei út, ami Szinaját köti össze a Babele csúccsal – írta szerdán este a Libertatea román hírportál.

A 16 kilométeres útszakaszt három évig aszfaltozták, összköltsége 12 millió euró volt, a hivatalos átadást szombatra tervezték. Az „Udrea útként” is ismert beruházás egyike azoknak, amelyek az ország szépségeit kívánják elérhetővé tenni a turisták számára, ám ezek sokszor nem veszik figyelembe a természet kínálta lehetőségeket. Ez is lehet az egyik oka annak, hogy a még átadás előtt álló út beszakadt – véleményez a Libertatea.

A cikk arra is rámutat, hogy a beruházás indokolatlanul sokba, a törvény által megengedett összeg több, mint kétszeresébe került, azaz a megengedett 5433580 euró helyett 12 millióba. Továbbá fájlalják azt is, hogy a Babele Természetvédelmi Park területén halad az út, ami óhatatlanul a természetvédelmi terület tönkretételével jár.

Az út sok helyen keskenyebb egy szokásos megyei útnál: 5,5 és 4 méteres szélességben terül el, egyes emelkedő szakaszokon pedig annyira keskeny, hogy az autók csak felváltva haladhatnak el rajta – olvasható a portálon.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?