Édler András a háromszéki kereskedelmi kamara új elnöke

Édler Andrást választották meg a Kovászna megye Kereskedelmi és Iparkamara új elnökének. A sepsiszentgyörgyi RMDSZ képviselő nem pályázik több politikai mandátumra, inkább a kereskedelmi kamara ügyeivel foglalkozik tovább.

Mint arról korábban beszámoltunk, a háromszéki vállalkozókat képviselő szervezetnél legutóbb egy hónapja szerveztek tisztújítást. Akkor a 20 év után leváltott elnök, Herman Rosner kizárta a versenyből vetélytársát, Édler Andrást arra hivatkozva, hogy cége nemrégiben alakult, ezért nincs szavazati joga.

A júliusi, maratoni tisztújításon a vállalkozók többségének szavazatával leváltották a volt elnököt, és átmeneti megoldásként Debreczeni László közgazdászt választották vezetővé. Az elmúlt egy hónapban az új vezetőség átvilágította az intézményt, mivel irányítása egy ember kezébe összpontosult, és átláthatatlan volt a tevékenysége.

Ugyanakkor át is szervezték az intézményt, elbocsátották a munkatársak egy részét, új jogtanácsost alkalmaztak, és egy szakcégre bízták a kamara könyvelését, amely az addigi ár harmadáért végzi ezt a szolgáltatást.

A Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetősége a héten rendkívüli közgyűlést hívott össze, mivel a leváltott elnök, Herman Rosner személyes okokra hivatkozva lemondott a vezetőtanácsi tisztségéről is. A tisztújításon a megjelent 213 kamaratag egyöntetűen Édler Andrást választotta elnöknek, míg Debreczeni László alelnökként dolgozik tovább.

A Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara új vezetői szeretnék bővíteni a tagságot, hiszen a megyében mintegy 4000 vállalkozás van, de csupán 10 százalékuk tagja a kamarának. Emellett az információközlésre és díjmentes jogi tanácsadásra fektetik a hangsúlyt, de újra szeretnék indítani a kereskedelmi bíráskodás intézményét is, mondta Édler András, aki hozzátette: nem pályázik több képviselői mandátumra.

Kimaradt?