Épületadó-könnyítések Csíkszeredában: közeleg az újabb határidő

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala adókedvezményt hirdetett a szükségállapot és a vészhelyzet idején tevékenységükben bizonyíthatóan kárt szenvedett természetes és jogi személyek részére. Az épületadó- és épületilleték-könnyítés igénylésének meghosszabbított határideje december 21.

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata a novemberi ülésén döntött arról, hogy meghosszabbítja az augusztusi könnyítések igénylésének határidejét, egyben bővíti a jogosultak körét azokkal, akiknek a vészhelyzet idején kellett felfüggeszteniük a tevékenységüket. Az 2020/308-as számú határozat értelmében az önkormányzat 50 százalékos épületadó-kedvezményt nyújt a járványhelyzet miatt bevezetett szükségállapot és vészhelyzet idejére, ugyanezen időszakra pedig teljes egészében lemond a havi épületilletékekről.

A jogosultság bizonyítása érdekében az érintetteknek kérvényt és nyilatkozatot kell benyújtaniuk a polgámesteri hivatalnál, a leadás meghosszabbított határideje pedig 2020. december 21. A szükséges formanyomtatványok letölthetők a polgármesteri hivatal honlapjáról a Közérdekű információk menü Adó és illeték almenüjéből, az Épületadó- és illetékkedvezmény fül alól.

További információk a 0266 315120 / 137-es vagy 125-ös belső telefonszámon igényelhetők.

(Borítókép: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?