Online közösségi áruházat indított két csíkszeredai vállalkozó

Hiánypótló honlapot indított el két csíkszeredai vállalkozó Vásártér néven: olyan online áruházat hoztak létre, ahol minden kézművesnek saját termelői oldala van, közben mégis más kézművesekkel egy térben, vásártérben kínálhatja termékeit.

Kézműveseknek kínálnak segítséget termékeik értékesítéséhez a Vásártér létrehozói. János-Széll István programozó és Szabó Zsolt reklámgrafikus – feleségük támogatásával –  annak okán döntöttek a vasarter.ro online közösségi áruház létrehozása mellett, mert októberben a koronavírus-járvány második hullámának tetőpontján felismerték, hogy valószínűleg idén elmaradnak a beltéri karácsonyi vásárok. Mivel Zsolt rendszeresen vásárolt azokon az ünnepekre, így megfordult a fejében, hogy egy online felület némiképp megoldást jelenthet erre a kialakult helyzetre, segítség lenne a kézműveseknek és a vásárolni akaróknak is.

Az ötletét felkarolta István, így az elmúlt hónapban kialakították a Vásártér felületét, a múlt héten pedig igyekeztek minél több kézműveshez eljuttatni ajánlatukat. Nagy előnyt jelent, hogy programozó is van a csapatban, így a felmerült igényekre, problémákra rövid időn belül tudnak reagálni, megoldást nyújtani. Tekintettel az idei nehéz évre, a webáruházat ingyenesen használhatják a kézművesek, mindössze az értékesített termékek után kell jutalékot fizetniük. 

Jelenleg mintegy harminc kézműves több mint 150 terméke érhető el a vasarter.ro oldalon: többek között ékszerek, ruházati cikkek, kozmetikumok, táskák, lakásdekorációk, környezettudatos uzsonnás zacskók, újraszalvéták közül válogathatnak azok, akik szeretteiknek keresnek ajándékot, vagy saját maguknak szereznének örömet. Folyamatosan lehet csatlakozni a Vásártér-közösséghez, tehát ezt követően is várják a kézművesek regisztrációját, ahogyan a vásárlókat is az oldalra.

Az oldal elsődleges célja ugyan a karácsonyi vásárok hiányának betöltése volt, de a Vásártér nemcsak az ünnepi időszakban, hanem egész évben nyitva áll a biztonságosan vásározni/vásárolni vágyók előtt, ahol a tér és idő szabta korlátok nélkül bármikor találkozhatnak a kézművesek és vásárlóik.

Kapcsolódók

Kimaradt?