39 millió lej jut a Hargita megyei önkormányzatoknak a kormány tartalékalapjából

Hargita megye 67 településének összesen 39 millió lejt hagytak jóvá a kormány tartalékalapjából. A támogatásból a települések beruházásait, fejlesztéseit és más kiadásokat fedezhetnek.

Csíkszereda 1,5 millió, Székelyudvarhely 900 ezer, Gyergyószentmiklós pedig 500 ezer lej támogatáshoz jutott a kormánydöntés nyomán. Hargita megye három régió-központja mellett további 64 település kapott kölönböző nagyságú összeget a kormány tartalékalapjából.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a kormánytámogatásnak köszönhetően több településen is biztosítani lehet az elkezdett munkálatok folytatását, illetve a költségvetési gondokkal küszködő önkormányzatoknak is nagy segítséget jelent.

"Az utóbbi időszak még nagyobb kihívás elé állította a helyi önkormányzatokat. Ennek ellenére településeinken fejlesztések, beruházások vannak folyamatban. Sok település a tervezési procedúrákat követően már a különböző közművesítési, infrastrukturális és egyéb gazdaságfejlesztési beruházások kivitelezését kezdték, illetve kezdenék el. Ehhez pénzre van szükség, hogy a munkálatok haladjanak. Ezen beruházásokkal pedig bízom benne, több munkahely is biztosítva van ebben a gazdaságilag nehéz időszakban. Minden lehetőséget ki kell használnunk az elkövetkező időszakban, hogy minél több forrást le tudjunk hívni Hargita megyébe" – tette hozzá Borboly Csaba.

Kapcsolódók

Kimaradt?