Kolozsvár az Európai Unió hat leginnovatívabb városának egyike

 

Kolozsvár az Európai Unió hat leginnovatívabb városa között van Bécs, Valencia, Espoo, Helsinborg és Leuven mellett - közölte a polgármesteri hivatal.

A tájékoztatás szerint az Európai Bizottság közzétette az EU leginnovatívabb városainak listáját, egy több szakaszból álló, szoros versenyt követően, amely 2020. június 23-án kezdődött és mostanig tartott. Több száz város vett részt benne, a döntő szakaszba viszont csak 12 került be.

Ezek: Kolozsvár (Románia), Espoo (Finnország), Gent (Belgium), Groningen (Hollandia), Helsingborg (Svédország), Leeuwarden (Hollandia), Leuven (Belgium), Linz (Ausztria), Milánó (Olaszország), Reykjavik (Izland), Valencia (Spanyolország), Bécs (Ausztria).

Az utolsó szakaszban egy független szakértőkből álló zsűri választotta ki a hat döntőst, ezek: Kolozsvár, Bécs (Ausztria), Valencia (Spanyolország), Espoo (Finnország), Helsingborg (Svédország) és Leuven (Belgium).

Clujul din nou în top! Cluj-Napoca în primele 6 orașe inovatoare din Uniunea Europeană, alături de Viena, Valencia,...

Közzétette: Emil Boc – 2020. szeptember 11., péntek

Az Európai Bizottság szeptember 24-én fogja nyilvánosságra hozni, melyik város kapja 2020-ban az Innováció Európai Fővárosa címet. A győztes város egymillió eurós prémiumot kap. Kolozsvár ugyanakkor az úgynevezett "runner-up city" státusával már biztosított magának egy 100.000 eurós díjat.

A közlemény Emil Boc polgármestert idézi, aki szerint Kolozsvár ezzel az eredménnyel minőségi bizonyítványt szerzett, amely révén még több befektetőt tud vonzani és még több jól fizető munkahelyet tud teremteni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?