banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Napszámosokkal végeztethetik el a közterület-fenntartást az önkormányzatok

A szenátus által kedden elfogadott törvénytervezet lehetőséget nyújt arra, hogy az önkormányzatok napszámos munka keretében végeztessék el a szükséges karbantartási, legelő- és erdőgazdálkodási feladatokat – hívta fel a figyelmet Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor azt követően.

A törvénytervezet, amennyiben a képviselőház is kedvezően dönt róla, lehetőséget teremt a középületek karbantartására, a legelők és erdős területek rendszeres tisztítására, erdőtelepítésre és más munkálatokra.

A tervezetet az RMDSZ által vezetett önkormányzatok, és ezen belül a székelyföldi önkormányzatok javaslatára dolgozták ki – írta közleményében a szövetség. Tánczos Barna szerint az új előírásnak köszönhetően az önkormányzatok bonyolult közbeszerzési eljárás nélkül, és helyi munkaerővel végeztethetnek el olyan feladatokat, amelyek által a települések és az azokat övező területek tisztábbak, szebbek lehetnek.

„A faültetés, a közterek takarítása vagy az erdőtisztítás mind olyan feladatok, amelyhez egyszerre sok munkaerőre van szükség, ezért csak az alkalmazásban álló személyzet nem tudja ezeket ellátni. Ugyanakkor ezek csak ideiglenes feladatok. Sok esetben a fent említett feladatok elvégzése elmaradt, ezért volt szükség a ma elfogadott javaslatra” – mutatott rá az RMDSZ mezőgazdasági szakpolitikusa.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?