Júniusban elkészülhet a Bihar-Bors autópályaszakasz

Az észak-erdélyi (A3-as) autópálya Bihar megyei szakaszát három ütemre osztották, ebből a hónap végéig elkészülhet a Bihartól a magyar határig tartó rész.

A határig tartó 5,35 kilométeres szakasz 91 százalékban elkészült, június 30-áig befejezhetik, hangzott el a csütörtöki munkaértekezleten, amelyen az építési területet meglátogató Dumitru Țiplea Bihar megyei prefektus mellett részt vettek a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR), az Egis tanácsadó cég, illetve a kivitelező román-szlovák konzorcium képviselői. Az utómunkákkal elkészültek, azonban az autósokat figyelmeztető különféle üzenetek megjelenítésére alkalmas VMS-kijelzők a járványhelyzet miatt késéssel érkeznek majd Olaszországból.

A prefektúra pénteki tájékoztatása szerint a beruházás értéke áfa nélkül 134,22 millió lej, a prefektus pedig azt tervezi, hogy időszakonként találkozik a kivitelezőkkel, mivel szerinte a Bihar megye fejlődéséhez szükséges minden infrastrukturális projektet fel kell gyorsítani.

A kormány megbízottja a Bihar és Bisztraterebes közötti szakasz munkálatait is készül megtekinteni. Erről a Marosvásárhely-Nyárádtő szakasz kivitelezési szerződésének május 29-i aláírásakor Lucian Bode szállításügyi miniszter azt mondta: két héten belül aláírják az eredeti nyertessel, a Tramecoval az említett 28,55 kilométeres szakasz tervezési kivitelezési szerződését, miután a bukaresti ítélőtábla elutasította egy másik építési vállalkozás kifogását.

A második szakasz tervezésére hat, kivitelezésére 18 hónap áll a konzorcium rendelkezésére, a beruházás értéke áfa nélkül 326,51 millió lej. A harmadik Bihar megyei szakasz, a Bisztraterebes–Berettyószéplak közötti, 26,35 kilométeres rész értéke az útkezelő honlapján szereplő adatok szerint 377,6 millió lej áfa nélkül, a munkálatok elvégzésére beindították a közbeszerzési eljárást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?