banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Uniós forrásokat hív le a Kolozs megyei önkormányzat a koronavírus elleni védekezésre

Kolozs megye önkormányzata európai uniós pályázatot nyújt be az egészségügyi rendszer megerősítése érdekében, erre bólintott rá csütörtöki rendes ülésén a megyei képviselőtestület.

Az orvosi védőfelszerelések- és eszközök beszerzését célzó pályázat négy kórház ‒ a kolozsvári rehabilitációs kórház, a sürgősségi gyermekkórház, a tüdőkórház és az urológiai és veseátültetési intézet ‒ járványügyi védekezésének költségeit fedezné. Románia számára összesen 350 millió eurós keretösszeg áll rendelkezésre a február 1. és szeptember 30. között elköltött koronavírus-járvánnyal kapcsolatos egészségügyi kiadások megtérítésére.

„Az elmúlt két és fél hónapban a megyei önkormányzat és az alárendelt egészségügyi és szociális szolgáltatásokat ellátó intézmények jelentős összegeket fordítottak védekezéssel összefüggő intézkedésekre, valamint felszerelések vásárlására. A mostani pályázati kiírás értelmében ezen intézmények számára lehetőség nyílik a már elköltött vagy tervezett többletköltségek megtérítésére. Az uniós alapok nyújtotta támogatás létfontosságú, hiszen kórházaink nem voltak felkészülve a járvány méreteire. Remélem, más kórházak is élnek a lehetőséggel, és sikerül minél több pénzt lehívni erre a célra Kolozs megyében.”‒ nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?