Be kell jelentenie annak, aki a Bookingon vagy AirBnb-n adja bérbe ingatlanját

Meg kell szerezniük a turisztikai minisztérium engedélyét, vagy be kell jegyeztetniük magukat a helyi önkormányzatnál azon turisztikai egységek tulajdonosainak, akik az online platformokon - Booking.com vagy AirBnb - akarják bérbe adni ingatlanjukat - jelentette ki Bogdan Trif turisztikai miniszter szerdán tartott sajtótájékoztatóján.

"Nincs szó arról, hogy betiltjuk az online platformokat. Sőt! Azt akarjuk, hogy ezeken keresztül csak olyan egységeket hirdessenek, amelyeknek megvan a turisztikai minisztérium által kiállított engedélye, vagy pedig ha magánszemélyekről van szó, olyan ingatlanokat, amelyek nyilvántartásba kerültek a helyi közigazgatásnál, amit költségmentesen, online meg lehet oldani. Jelenleg nincs nyilvántartásunk az online platformokon hirdetett szállásokról. Úgy vélem, hogy az állami hatóságoknak tudniuk kell, mely lakásokat adják ki ilyen módon" - fejtette ki Bogdan Trif.

A miniszter szerint a nyilvántartásba vételt követően ellenőrizni fogják a szállást nyújtó egységeket. "Biztosak akarunk lenni, hogy minőségi szolgáltatást nyújtanak, és megfelelőek a higiéniai körülmények, a turisták biztonságban vannak" - mondta még a miniszter.

A szenátus már elfogadta az erről szóló törvénytervezetet, az ügyben a képviselőház lesz a döntő fórum. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?