Erre is figyeljen az a cég, amely sikeres akar lenni

Előnyre tehetnek szert a társadalmi ügyekben aktív cégek, mivel az ügyfelek, a munkavállalók és a befektetők jelentős része is ezt várja tőlük - derül ki az EY szerdán közölt felméréséből.

A nemzetközi tanácsadó társaság kutatása alapján a vállalatvezetők 80 százaléka számít arra, hogy a globális kihívások megoldásában aktív cégek megítélése javul a többiekhez képest. Az ügyfelek 54 százaléka, illetve a befektetők és a munkavállalók 40-40 százaléka is azt várja tőlük, hogy kiálljanak a világszintű problémák megoldása mellett - írták.

Farkas Margit, az EY Személyügyi Tanácsadási Szolgáltatásokért felelős vezetője úgy véli, hogy a közösségi ügyektől elzárkózó döntéshozók elveszíthetik az ügyfelek bizalmát. A társadalmi ügyeket támogató cégeket nem csupán a vásárlók és a befektetők, hanem a munkavállalók is szívesebben keresik - tette hozzá. Az EY szerint látványos eredményeket hozhat például, ha egy cég hiányszakmákra indít képzéseket, családbarát intézkedéseket hoz, vagy rugalmas feltételekkel megkönnyíti a gyermeket nevelők munkavégzését.

Az EY CEO Imperative Study felmérése 200 nemzetközi vállaltvezetővel és 100 független igazgatóval készült interjúkon alapul. A kutatásban ugyancsak részt vett 100 vezető intézményi befektető is azok közül, akik legalább 100 milliárd dolláros vagyont kezelő intézményeknél dolgoznak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?