Az értékesítésre kínált használt autók több mint felének rejtett hibája van

A 2019 első nyolc hónapjában Romániában értékesítésre kínált és az InspectorAuto.ro által kártörténeti ellenőrzésnek alávetett használt autók több mint 60%-ának legalább egy rejtett hibája volt - olvasható a társaság csütörtökön közzétett felmérésében.

A jelentés szerint Romániában még mindig értékesítenek súlyos károkat szenvedett gépkocsikat, mert a romániai vásárlók többsége csak a kilométeróra állását ellenőrzi, és nem vizsgálja az esetleges rejtett károkat. A tanulmány szerint az ellenőrzött autók esetében gépkocsinként átlagosan 3,19 káreset jutott. A sérült autók javítási költségeinek átlagos értéke 6600 euró volt. A megadott időszakban kártörténeti ellenőrzésnek alávetett összes gépkocsi 18%-a súlyos károkat szenvedett, amelyek javítási költsége meghaladta a 10.000 eurót - állítja vállalat.

Az InspectorAuto.ro által ellenőrzött személygépkocsiknál kiszűrt legsúlyosabb károk között szerepel egy 2008-ban gyártott BMW X5, amely totálkárosnak tekinthető, mert 2014-ben a javítási költsége meghaladta a 22.000 eurót, vagy egy 2010-es Audi A8, amelyet egy valószínűleg 2015-ben elszenvedett baleset után 215.000 lejből (45.200 euróból) javítottak meg.

A tanulmányt elvégző társaság azt ajánlja, hogy a vásárló ellenőrizze vásárlás előtt a használt autót, hogy elkerülje azokat a helyzeteket, amikor egy jó állapotban lévőnek tűnő gépkocsinak jelentős rejtett hibái vannak, vagy kártörténetében akár totálkár is szerepel. A jelentés emlékeztet arra, hogy egy használt autó vásárlásakor bizonyos, a gépkocsi kopása miatt fellépő problémák elfogadhatók, ám az esetleges rejtett hibák komoly veszélyt jelentenek.

A jelentés összeállítója a legnagyobb olyan romániai webhelyként mutatja be magát, amely a potenciális vásárlók számára autóbalesetek kártörténetét kínálja. A cég több mint hétmillió autó adataival rendelkezik, és az alvázszám alapján megadja a használt autók futásátteljesítményét és kártörténetét. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?