Idén másodszor emel árakat a Telekom

Idén másodszor emel díjain a Telekom szolgáltató - tájékoztat a Ziarul Financiar. A közel tízmilliós ügyféllel rendelező szolgáltató október tizedikétől 1 euróval emeli a havi díjcsomagjait. 

A gazdasági lap megjegyzi, példátlan az utóbbi években, hogy a hazai távközlési piacon működő nagy szolgáltató egy évben kétszer is tarifát emeljen. A Telekom azzal magyarázta a drágítást, hogy csak így tudja biztosítani a minőségi és egyszerűsített szolgáltatásait. A Telekom Románia korábban április 15-től drágított. 

A Telekom romániai leányvállalatánál jelenleg átszervezések zajlanak. A vállalat döntése értelmében növelik a szolgáltatások online értékesítését, emellett bizonyos automatizált feladatokat robotokkal oldanak meg a jövőben.  A német vállalat két évvel ezelőtt megszüntette a vezetői posztok egyharmadát a romániai leányvállalatainál, akkor 600 vezetői posztból mintegy 200-at számoltak fel, a legtöbbet a vezetékes telefonszolgáltatást biztosító részlegnél, amely az egykori állami Romtelecom utódja.

A Telekom 2014-ben jelent meg Romániában, amikor a német vállalat úgy döntött, valamennyi szolgáltatását egységesen Telekom márkanév alatt kínálja a román piacon is. A német Deutsche Telekom a romániai leányvállalatait a görög OTE révén ellenőrzi. A Telekom vezetékes szolgáltatásait biztosító romániai leányvállalatában az állam 45,99 százalékos kisebbségi részvénypakettel rendelkezik.

Kapcsolódók

Kimaradt?