A Huawei új telefonjára nem kerülhet Gmail és Play áruház

Az amerikai kormányzat korlátozásai miatt valószínűleg több Google-szolgáltatástól is elesik a Huawei Mate 30-as mobilkészüléke – hívta fel a figyelmet a hvg.hu portál.

A Google-szolgáltatások megvonásának az oka nem más, mint a Kína és Amerika közt zajló kereskedelmi háború, amely legújabb felvonásában éppen azt tiltotta meg, hogy a tengerentúli vállalatok, amelybe a Google is beletartozik, kínai telekommunikációs cégekkel üzleteljenek.

Ennek értelmében, idézi a The Verge a Reuters hírét, előfordulhat, hogy a várhatóan szeptember 18-án érkező új Huawei-zászlóshajókon nem lesznek megtalálhatók bizonyos Google-alkalmazások, többek közt a Gmail és a Play áruház sem. Mindez komoly baj, hiszen az androidos készülékek lelkét épp a rátelepíthető rengeteg alkalmazás jelenti.

A Google szóvivője a Verge-nek az amerikai kormányzat korlátozásaival magyarázta a kényszerhelyzetet, hozzátéve, hogy a lépés nemcsak a Mate 30 és Mate 30 Pro eszközöket, hanem az utánuk következő, tehát még újabb készülékeket is érintheti.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?