Előrelépés történt a kolozsvári körgyűrű ügyében

Aláírta a Kolozs megyei tanács alelnöke, Vákár István a kolozsvári metropolisz-körgyűrű megvalósíthatósági tanulmányának városrendezési tervét. A 38 kilométeres útszakasz összeköttetést fog biztosítani az A3-as autópálya gyalui csomópontja és a város között, lehetővé teszi a Regionális Sürgősségi Kórházhoz való hozzáférést, tehermentesíti a kincses város forgalmát - olvasható a megyei tanács közleményében. 

A körgyűrű megépítése érdekében Kolozsvár együttműködési megállapodásra lépett Gyalu, Apahida és Szászfenes önkormányzatával. Közös kidolgozás alá került a megvalósíthatósági tanulmány, a térségi területrendezési terv és az építkezési engedélyhez szükséges műszaki dokumentáció. 

„Kolozsvár polgármesteri hivatala és a megyei önkormányzat is prioritásként kezeli ezt az infrastruktúra fejlesztési projektet, amelyre 150 millió eurós uniós finanszírozás biztosít az Európai Bizottság. A körgyűrű megépítése tehermentesítené a város túlzsúfolt közlekedését és felszabadítaná Szászfenes községet is. Remélhetőleg év végéig sikerül kiadni az építési engedélyt is a szállítási minisztériumnak, hogy kiírhassák a közbeszerzési eljárást és elkezdődhessenek az építkezési munkálatok” – nyilatkozta Vákár István.

Kapcsolódók

Kimaradt?