banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Újabb ígéretet tett a költségvetés-kiigazítással kapcsolatban a pénzügyminiszter

A hatóságok a héten tervezik elfogadni a költségvetés-kiigazítást, jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter hétfőn, a Radio România Actualităţi adónak adott interjúban. 

A miniszter hangsúlyozta, csak apró részletek ügyében kell még megállapodni, és meggyőződését fejezte ki, hogy a költségvetés-kiigazítás pozitív lesz.„Azzal szemben, ami a médiában az elmúlt napokban megjelent, a költségvetés-kiigazítás pozitív lesz, azaz minden olyan minisztérium, amelynek fontos beruházási tervei vannak, de nemcsak, megkapja a szükséges összeget, hogy az év végéig meg is valósítsa azokat” - mondta a pénzügyminiszter. 

Teodorovici szerint a helyi önkormányzatok is kapnak pénzt, és az összegeket a beruházási projektek függvényében utalja ki a kormány. 

Elismételte, hogy szeptember elsejétől nőnek a nyugdíjak, az ehhez szükséges pénzösszeg pedig szerepelt az eredeti büdzsében. 

A pénzügyminiszter bejelentette ugyanakkor, hogy az átláthatóság érdekében szándékában áll már szeptemberben közzétenni a 2020-as költségvetés-tervezetet.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?