Költségvetés-kiigazítás: mégsem ad pénzt a kormány az iskolások tanfelszerelésére

Visszavonta az oktatási minisztérium azt a közvitára bocsátott kormányrendelet-tervezetet, amely 250 lejes támogatást nyújtott volna minden iskolásnak tanfelszerelésre. Az Edupedu.ro tájékoztatása szerint a tervezetnek a kormány asztalára kellett volna kerülnie jóváhagyásra, ehelyett visszavonták.

Az Edupedu.ro információi szerint a tervezet azt követően kerül le a minisztérium oldalról, hogy a pénzügyminisztérium a tervezett költségvetés-kiigazításnál levágta a programra (Merg la școală) elkülönített pénzt. A program több mint 593 millió lejbe került volna.

A visszavont tervezet szerint minden olyan iskolás részesült volna a nulladik osztálytól a líceumig a támogatásban, aki rendszeresen jár iskolába. A 2018-2019-as tanévben 2.373.894 tanulót jegyeztek, ebből 770.497 falusi iskolába jár.

A kormány az idei évi költségvetés elfogadásánál bejelentette, hogy 47 százalékkal megnövelte a tanügyminisztérium költségvetését. Meg nem erősített információk szerint az augusztusi költségvetés-kiigazításnál 2 milliárd lejt vesznek el a tanügytől.

Kapcsolódók

Kimaradt?