Több járatát is törölni kénytelen a Ryanair a légiszerencsétlenség miatt

Csökkentette az utasszámra vonatkozó előrejelzését a Ryanair - tájékoztat az EuroNews. Európa legnagyobb fapados légitársasága a télen, illetve jövő nyáron több járatot is törölne vagy csökkentené a sűrűségét.

Az ír légitársaság szerint jövő nyári utasforgalma csak 3 százalékkal fog növekedni, szemben a korábban tervezett 7-tel. Ez 2021 tavaszáig mintegy 5 millióval kevesebb utast jelent. 

A Ryanair a Boeing 737 Max gépek miatt lépett. A 737 Max gépek repülését egyelőre azért tiltják, mert egy hibás szoftver összesen 346 ember halálát okozta tavaly októberben Indonéziában és idén márciusban Etiópiában. A Ryanair arra számít, hogy a Boeing 737 Max gépek még az év vége előtt újra repülhetnek, Michael O'Leary vezérigazgató pedig úgy nyilatkozott, hogy a következő öt évben a Boeingtől megrendelt mind a 135 gépet szándékukban áll működtetni.

A gyár azt ígéri, hogy a javított gépeket szeptemberben mutatják be a repülési hatóságoknak. A Ryanair rendelt a Max repülőgépek egy másik változatából, a Boeing Max 8200-ból is, ezeket a gépeket viszont a légügyi hatóságoknak külön-külön hitelesíteniük kell.

Kapcsolódók

Kimaradt?