Hivatalos: nem lesz meg az idénre beígért 180 km autópálya

„Kissé hibásan” mérte fel az idén átadásra kerülő autópálya-kilométerek számát Narcis Neaga, a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgatója, aki 180 kilométernyi sztráda építését irányozta elő 2019-re – vélekedett az Arad megyében tartózkodó Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.

A tárcavezető elmondta, csütörtökön szemlét tartott az épülő autópályák építőtelepein, és további ellenőrzéseket tervez a hétvégére és jövő hétre. Ezt követően személyesen is készít egy becslést arról, hány kilométer sztráda átadására lehet számítani ebben az évben. Ugyanakkor Narcis Neaga CNAIR-vezető tevékenységét is kiértékeli június végéig - tette hozzá Cuc.

A miniszter emlékeztetett, hogy erre az évre Neaga 180 kilométernyi autópálya építését ígérte. „Én támogattam és támogatom abban, hogy megvalósuljon ez a szám, de szemügyre véve azokat az építőtelepeket, ahol az általa beígért sztrádák épülnek, azt kellett megállapítanom, hogy kissé hibásan mérte fel, és hogy radikális intézkedéseket kell hoznunk a komolytalan építőkkel szemben” - mondta még a szállításügyi tárca vezetője.

A miniszter egy szóval sem említette: elsőként Călin Popescu-Tăriceanu, a kisebbik koalíciós párt elnöke jelentette be idén februárban, hogy a CNAIR 180 kilométer autópálya építését vállalta 2019-ben. Ezt Rovana Plumb ügyvivő szállításügyi miniszter néhány nappal később megerősítette a parlamentben. Szavait hitetlenkedve fogadták a szállításügyi szakbizottság tagjai.

Kapcsolódók

Kimaradt?