banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Teodorovici szerint a kormány nem ígérte a meglévő hitelek csökkenését

Az ígéret ellenére a három hónapos bankközi kamatláb (ROBOR) helyett az új jegybanki mutató alapján kiszámolt kamatokkal sem csökkentek a lejalapú új hitelek törlesztőrészletei, és erre Eugen Teodorovic pénzügyminiszter sem tudott magyarázatot adni.

A brádi látogatáson tartózkodó tárcavezetőt szombaton kérdezték az újságírók, hogy miért nem csökkentek a törlesztőrészletek az új jelzáloghitelek esetében, amelyet az új referenciamutató alapján számolnak ki.

A miniszter így válaszolt: „Nem hiszem, hogy valaki beszélt százalékokról, hogy mennyivel fognak csökkeni a törlesztőrészletek. A kormány világosan megmondta, hogy az új referenciamutató alapján az új hitelek csökkenek. Folytatnunk kell azonban a megbeszéléseket, hogy lássuk, a már folyamatban levő hitelszerződésekkel mi történhet, ha az emberek újra-finanszírozást akarnak, legyen miért megtenniük ezt a lépést, azaz csökkenjenek a részletek”.

Teodorovici azt is közölte, hogy még május folyamán bemutatnak egy az üzleti szférát érintő intézkedéscsomagot, amelynek egyik előírása az állami és a magánvállalatok pénzügyi átszervezési lehetőségére vonatkozik.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?