Kérdőre vonják az Aranyosgyéres–Maroskece sztrádaszakasz építőjét

„Mélységesen elégedetlen” volt az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres–Maroskece szakaszán látottakkal Răzvan Cuc szállításügyi miniszter, ezért bekérették a kivitelező cég képviselőjét.

A tárcavezető ígéretéhez híven újabb előre be nem jelentett látogatást tett a munketelepeken, ezúttal az észak-erdélyi autópálya építési üteméről tájékozódott. Az Aranyosgyéres és Maroskece közötti negyedik, 15,6 kilométeres szakaszon látottakkal elégedetlen volt, ezért a vállalkozót berendelték a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) székhelyére.

Cuc a szerdai találkozó kimenetelétől tette függővé, hogy felbontják-e a szerződést a vállalkozóval vagy sem. A két település közti távot négy szakaszra osztották, és külön szerveztek közbeszerzést a kivitelezésre. A többi szakaszon láttotakat kielégítőnek találta a miniszter.

A Nyárádtő és Aranyosgyéres közötti sztrádán, amely szintén négy szakaszra oszlik, két szakaszt, összesen 14 kilométer hosszúságban, Nyárádtő és Radnót között, 2018 decemberében átadtak a forgalomnak.

A háromnegyedrészt a nagy infrastrukturális beruházások programjából (POIM), negyedrészt állami finanszírozással épülő sztrádát a tervek szerint év végéig kell megépíteni.

Kapcsolódók

Kimaradt?