banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Elutasították a szállításügyi miniszter elleni indítványt

A képviselőház szerdán elutasította a Răzvan Cuc szállításügyi miniszter ellen „a sztrádaépítések csődje” miatt benyújtott egyszerű indítványt.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Népi Mozgalom Pártja (PMP) kezdeményezését 93 képviselő támogatta, 148-an ellenezték, öten tartózkodtak a voksoláskor.

Az egyszerű indítvány aláírói Răzvan Cuc miniszter menesztését kérték, mivel – mint állították – „Románia valaha volt leggyengébb kormányának leggyengébb minisztere”, és ő tehető felelőssé „a sztrádaépítések csődjéért”.

Az indítvány vitáját hétfőn tartották. Akkori felszólalásában a tárcavezető cáfolta az ellene felhozott vádakat. „Első mandátumom tíz hónapja alatt 3,5 milliárd euró értékben sikerült közbeszerzési eljárást kiírni autópálya-építésre, köztük első alkalommal olyanra is, amely átszeli a Kárpátokat” – hangoztatta.

A miniszter kifejtette, hogy miután első mandátuma alatt a közbeszerzésekre fordította a hangsúlyt, jelen mandátumát az építőtelepi látogatásokra szánja, hogy „valós időben” tájékoztassa a lakosságot a sztrádaépítés menetéről, és egyúttal cáfolja az indítványban megfogalmazott „nagyszámú álhírt”.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?