Idén hosszú a sepsiszentgyörgyi önkormányzat beruházási listája

Sepsiszentgyörgy idén 130 millió lejes, realista költségvetéssel számol, amiből 32 millió lejt költenek beruházásokra, közölte Antal Árpád. A háromszéki megyeszékhely polgármestere szerint hosszú az idei beruházási lista, egyes tételek már le vannak szerződve, neki tudnak fogni a munkálatoknak, mások ütemét viszont a bürokratikus közbeszerzési eljárások fékezhetik.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a www.sepsi.ro honlapján bocsátotta közvitára az idei költségvetés tervezetét, amelyet április 9-ig véleményezhet és amelyhez javaslatokat fogalmazhat meg a lakosság.  A 130 millió lejes költségvetés legnagyobb részét, 65 millió lejt szociális és kulturális tevékenységek és intézmények fenntartására fordítják. Idén 19,5 millió lejt fordítanak szociális tevékenységekre, 16 milliót oktatásra és 2,6 millió lejt egészségügyre. A költségvetéstervezet szerint 25 millió lejt fordítanak a közszállításra és az utak karbantartására.

Sepsiszentgyörgyön beruházásokra idén 32 millió lej jut. Tervek szerint 3 millió lejt szánnak a Kis Stadion helyén épülő multifunkcionális sportközpont építésének folytatására, amely remények szerint jövő év tavaszáig elkészülhet. A Csíki negyedben és Szépmezőn lakónegyedi sportpályákat alakítanak ki. 1,5 millió lejt költenek a városközponti volt Nemzeti Bank épülete helyén létrehozandó Design Bank nevű innovációs központ megvalósítására. Felújítják a lakosságnyilvántartó hivatal épületét is.

Antal Árpád szerint az idei költségvetésből elkészítik a terveket a Mikes Kelemen Líceum, a Mihai Viteazul Főgimnázium, a Székely Mikó Kollégium és a Plugor Sándor Művészeti Líceum épületeinek a korszerűsítésére és hőszigetelésére. Az Őrkő negyedben 50 szociális lakás és egy napköziotthon, valamint a víz- és csatornahálózat bővítésének a megvalósíthatósági tanulmányát finanszírozzák. Kivitelezési terveket készítenek az Állomási tó körüli szabadidős park kialakítása és a Szépmezői Ipari park bővítése érdekében is. Emellett elektromos buszok vásárlásáról és közösségi kerékpáros (bike sharing) rendszer kialakításáról is készítenek tanulmányokat.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?