banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Sürgősségi rendelettel tilthatják be a kalóztevékenységet a fuvarozásban

Ígéretet kaptak rá, hogy a kormány következő ülésén elfogadják azt a sürgősségi rendeletet, amely betiltja a kalóztevékenységet a fuvarozás területén - közölte szerdán Augustin Hagiu. A Román Fuvarozók Szövetségének (FORT) elnöke szerint ehhez törölni kell a személyszállításra vonatkozó jogszabályból az "ismételt módon" szókapcsolatot, amit a FORT már hosszabb ideje sürget. 

A FORT elnöke szerint ezzel megoldódhat követeléslistájuk első pontja. Hagiu derűlátásának adott hangot a többi pontot illetően is, mert - mint mondta - "végre olyan miniszter vezeti a közlekedési tárcát, aki odafigyel gondjainkra". Emlékeztetett: a fuvarozók elleneznek minden nem szabályozott, engedély nélküli tevékenységet a szállítás területén, mert ezek illojális konkurenciát jelentenek az adót és illetéket fizető, törvényesen működő cégeknek. 

A FORT elnöke elmondta: a szerda reggeli tiltakozóakción mintegy ezer gépkocsi vett részt az ország egész területéről, a megyei és megyeközti személyszállítók, valamint a taxisok képviseletében. Szerdán az ország csaknem minden megyéjéből érkezett taxik és autóbuszok blokkolták a forgalmat a Victoriei tér nagy részén. A FORT által szervezett tiltakozáson olyan jelszavakat skandáltak, hogy 'Le az adócsalókkal!' , 'Le a kalózokkal!' és olyan üzeneteket jelenítettek meg, mint például "Állítsátok le az illegális fuvarozást!", "Állítsátok le a kalózkodást!". 

A fuvarozók azért tiltakoztak, mert késik a kabinet által beígért két sürgősségi kormányrendelet, amelyek módosítják a személyszállításra vonatkozó jogszabályt. A tiltakozók szerint a rendeletek a jóváhagyási procedúra során akadtak el.

Kapcsolódók

Kimaradt?