Kapzsisági adó: Tăriceanu szerint elképzelhetők korrekciók

A kormánykoalíció részéről van hajlandóság a 2018/114-es sürgősségi kormányrendeletről való párbeszédre, és szükség esetén a parlamenti vitán lehetőség lesz bizonyos javítások beiktatására - nyilatkozta kedden Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök.

Az energetikai vállalatok részéről a 114-es rendelettel kapcsolatban megfogalmazott aggodalmakról Tăriceanu úgy vélekedett: erről a témáról külön kell tárgyalni a távközlési, illetve az energetikai cégekkel.

„Minden hajlandóság megvan bennem és koalícióbeli kollégáimban a tárgyalásra. A 114-es rendelet egyébként a parlamentbe kerül, és ha vannak javítani való részek, illetve ha a felsorakoztatott nézőpontokat a gazdasági logika alapján indokolják meg, természetesen hajlandók vagyunk szükség esetén korrekciókat végezni” - fogalmazott a felsőház elnöke.

Hozzátette, a Szociáldemokrata Párttal nem beszélt ugyan még a módosítás lehetőségéről, de „garantálja”, hogy a nagyobbik kormánypárt is nyitott a párbeszédre. „Közös a felelősségünk” - szögezte le Călin Popescu-Tăriceanu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?