A trend folytatódhat: a rekordok éve volt 2018 a romániai autóiparban

A termelés abszolút, az eladás pedig 10 éves rekordot döntött. Elektromos- és hibrid autóból sosem vásároltak még annyit, mint 2018-ban. Minden esély megvan rá, hogy idén is folytatódjon a trend, félmilliónál több személygépkocsi készülhet Romániában.

Jó éve volt tavaly a hazai autóiparnak, a termelés és az eladás is rekordot döntött. A két hazai autógyár szerelősorairól 480 ezer jármű gördült le, ami 16 százalékkal haladja meg a korábbi, 2013-es, 411 ezres rekordot. 2017-hez viszonyítva a növekedés hozzávetőleg 30 százalékos volt.

Az első számú gyártó továbbra is az Automobile Dacia, amely két év csökkenést követően tornázta fel a termelést 335 ezer egységre. A kisebbik piaci szereplő, a Ford Románia igazán látványos fejlődést produkált, egyetlen év alatt szinte megháromszorozta a termelést, 49 771 darabról 145 ezerre. Ez a figyelemre méltó teljesítmény az EcoSport modellnek tudható be, míg az Automobile Dacia esetében a Duster volt a növekedés motorja.

Nőtt a hazai kereslet is

Mindkét gyártó termelésének zöme exportra ment, ugyanakkor a belföldi kereslet is szépen nőtt. Az év első 11 hónapjában 171 345 új személygépkocsi talált gazdára, ami a legnagyobb mennyiség az elmúlt 10 évben, 2017-hez képest pedig 20 százalékos növekedés. Az elmúlt évekhez hasonlóan, tavaly is a jogi személyek vásároltak többet, hozzájuk került az új gépkocsik 60 százaléka.

Ugyanakkor lényegesen megugrott a magánszemélyek vásárlási kedve, 2018 első 11 hónapjában 41 százalékkal több autót vettek, mint 2017 azonos időszakában. Robbanásszerűen megnőtt az elektromos-, valamint a hibrid járművek eladása, köszönhetően a tekintélyes összegű állami szubvenciónak. A legkeresettebb márka a Volkswagen volt, melyből 237 darab kelt el, hozzávetőleg ötször annyi, mint egy évvel korábban.

Új modelleket gyártanak idén

2019-ben minden valószínűség szerint ismét rekordot dönt majd az ágazat. A craioivai üzemben az ősz folyamán indul egy új típus, a Baby Bronco gyártása, amely párhuzamosan folyik majd az EcoSportéval. A cégvezetés szerint ez 25 százaléknál is többel, évi 200 ezer fölé emeli majd a termelést. A termelési kapacitás növelése érdekében bővítik az üzemet, őszig a jelenlegi 4400 mellé további 1700 embert szándékoznak alkalmazni.

A Dacia Mioveni-ben működő üzemében két új modell gyártása kezdődik idén: az új Dusteré, melyet először Oroszországban dobnak majd piacra, illetve az új Sanderoé. Minden feltétel adott ahhoz, hogy első alkalommal a romániai autógyártás történetében, idén félmilliónál is több személygépkocsi készüljön.

25 milliárd eurós árbevétel

A hazai gépjárműiparban jelenleg 220 ezer ember dolgozik, többségük beszállítók alkatrészgyártó üzemeiben. A legnagyobb munkáltató a gumiabroncsokat és alkatrészeket gyártó Continental, 20 ezer dolgozóval, akiknek többségét Erdélyben foglalkoztatják, Brassóban, Nagykárolyban, Nadabon, Nagyszebenben és Temesváron. A legnagyobb gyár a Dacia mioveni-i üzeme, ahol 18 ezer munkavállaló áll alkalmazásban. Az ágazat teljes tavalyi árbevétele meghaladta a 25 milliárd eurót.

Kapcsolódók

Kimaradt?