banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Különleges sztrádaszakaszt avattak pénteken Romániában

Pénteken este átadták a forgalomnak Románia első városi autópályáját. A 6,5 kilométeres szakasz az A3-as sztráda része, és Bukarest északi körgyűrűjét köti össze a főváros egyik sugárútjával.

Ezentúl azok a gépkocsivezetők, akik Ploiești felől érkeznek az A3-ason vagy a körgyűrű északi részéről akarnak bejutni fővárosba, a pénteken felavatott szakaszra felhajtva egyenesen a Petricani sugárútra jutnak. Az autópálya és a sugárút kereszteződésénél jelzőlámpák irányítják a forgalmat.

A 6,5 kilométeres városi sztrádaszakaszon sebességkorlátozások vannak érvényben, egy részén például 30 km/h-ra kell lelassítaniuk a sofőröknek. A megengedett maximális sebesség a körgyűrűhöz közeli részen 100 km/h.

A városi autópálya olyan gyorsforgalmi út, amely lakott területen halad keresztül, és átmenő helyett főleg városi forgalom használja. Valójában több ponton különbözik a megszokott sztrádáktól, hiszen általában kevésbé összetettek és sűrűbbek rajta a csomópontok, és nem egy kilométerrel előre, hanem annál később táblázzák ki a lehajtókat. Mivel nem lehetnek szintbeli keresztezések, rengeteg felüljáróval hidalják át a kisebb utakat, járdákat és síneket, éjjel sokszor megvilágítást is kapnak.
banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?