Kisebbségi tulajdonos lett a Szallas.hu a kolozsvári székhelyű Travelminitnél

Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala, a Szallas.hu egy két lépcsőben történő tranzakció első fázisaként kisebbségi tulajdonrészt szerzett a kolozsvári székhelyű Travelminit International SRL-ben. A tranzakció második fázisára 2020-ban kerül sor, amikortól egy részvénycserét követően a Travelminit a Szallas.hu csoport leányvállalataként viszi tovább a romániai operációt és a Travelminit márkanevet.

A romániai turisztikai piac digitalizációjával egyre nagyobb az igény az online szállásfoglaló oldalak iránt.  Jelenleg a foglalások 25%-a történik online, Magyarországon 57%, az EU-s átlag 62%, az Egyesült Királyságban pedig már a lakosság 80%-a foglal valamilyen szállásfoglaló oldalon keresztül, ahol a nagy választék és egyszerű foglalási mód mellett garanciát is kapnak. A jelenleg 2500 romániai szálláshellyel rendelkező Travelminit ezt az igényt szeretné kiszolgálni.

Az évi 83 millió eurós szállásforgalmat közvetítő Szallas.hu csoport a közép-kelet-európai régió meghatározó szereplőjévé kíván válni, ezért Magyarország és Románia mellett erős terjeszkedésbe kezdett Lengyelországban és Horvátországban is. 

A jelenleg 30 főt foglalkoztató travelminit.ro oldalnak idén 8 millió látogatója volt, és 400 ezer vendégéjszakát közvetített.

Kapcsolódók

Kimaradt?