banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ünnepi műsorokkal és premierrel jelentkezik húsvétkor az Erdély TV

Az Erdélyi Magyar Televízió a kereszténység legnagyobb ünnepe alkalmából különleges húsvéti műsorkínálattal várja nézőit a televízió képernyők elé.

Nagyszombaton az ünnepi zenés műsorokkal kedveskednek a nézőknek, 16:40-től és 18:15-től a Maros Művészegyüttes előadásaival, majd este 8 órától a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Barokk zene Nagyböjt idejéncímű koncertjével hangolódhatunk a feltámadás ünnepére.

Húsvét vasárnapján 12 órától a Bárka műsorban Sajó Norbert az erdélyi történelmi egyházak püspökeivel Krisztus feltámadását megelőző testi-lelki szenvedésről beszélget vendégeivel. Délután fél 2-től az Üzenet Szeretettel műsor ünnepi különkiadását követhetik a nézők, ahol a zenés jókívánságok tolmácsolása mellett számtalan kedves, vicces meglepetésre is számíthatnak a nézők.

Délután 5 órától a Pszichotrillákban Dr. Kádár Annamária és Badics Petra arra hívják fel a figyelmet, hogy fontos átgondolnunk, miről is szól egy ünnep, és ezt hogyan tudjuk a rohanás mellett teljes mélységében megélni.

17:30-tól a Hitélet húsvéti kiadásában arról beszélget Balázs Attila műsorvezető Kiss Urlich jezsuita szerzetessel, hogy miként változtatja meg a krízishelyzetbe kerülő ember életét a húsvéti történet üzenete. A szomorú, csalódott, félelemmel élő tanítványoknak azt adja, amire a leginkább szükségük van: békességet, ami az újrakezdéshez elengedhetetlen.

Este 6-tól a Kultúrcsepp műsor különkiadását sugározzák, amelyben Kányádi Orsolya műsorvezető Visky Andrással és Tompa Gáborral beszélget Pilinszky János születésének 100 évfordulója kapcsán a költő életútjáról, munkásságáról.

Az Erdély TV legújabb műsorának, a Mesterfogásnak a premierje este 8 órától lesz követhető, amelynek első részében Böjte Csaba ferences szerzetes mesél hivatásának eddig kevésbé ismert oldalairól.

Az ünnepi műsorokat követhetik az Erdélyi Magyar Televízióban, illetve a televíziós premiereket követően elérhetőek lesznek a televízió YouTube-csatornáján is.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?