Nem csoda, hogy a közösségi oldalak emberek mellett a házi kedvenceket is reflektorfénybe helyezik, hiszen cukiságukkal bearanyozzák a felhasználók mindennapjait, ezért is roppant népszerűek. Az online hírnevet gazdáik is kihasználják, egy bizonyos követőszám felett megjelennek a szponzorált posztok is, így nem meglepő, hogy napjainkban több ezer dollárokat keresnek a kisállatok egy-egy Instagram-bejegyzésükkel, írja az nlc.hu portál.

Senki sem tudja pontosan, hogy mennyit keresnek az internet legbefolyásosabb kisállatai, több lista is készült arról, hogy átlagosan mennyit is ér egy poszt az oldalakon, és ugyan nem minden számjegy stimmel, de nagyságrendileg azért egyeznek az összegek.

Jiff, a pomerániai törpespicc

Jiff tízéves korára igazi dollármilliomos lett, ha hihetünk a számoknak. A világ leghíresebb törpespiccének nemcsak saját Instagram-oldala van, ahol 10,5 millió-an követik, hanem saját Youtube-csatornája, Twittere, Facebook-oldala és a TikTok-ja  is.

Óriási médiabirodalmát már nem csupán gazdája menedzseli, hanem egy ügynökség is, akikkel leszerződtek. Jiff az elmúlt években feltűnt Katy Perry Dark Horse című videójában, illetve olyan cégek reklámkampányaiban, mint a Target, a Banana Republic és CoverGirl. Mint a legtöbb hírességnek, neki is jelent már meg könyve, és díjakat is kapott, de amit viszont kevés sztár mondhat el magáról, saját emojikészlete is van. Néhány elemzés szerint egy Instagram-bejegyzéssel akár 45 ezer dollárt (13 millió forint) is kereshet, más internetes kalkulátorok pedig   20 000 és 35 ezer dollár közöttire saccolják a posztok összegét. 

Jiff egyébként bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, mert egy kutya sem tud olyan gyorsan megtenni 10 métert a hátsó lábain és 5 métert a mellső lábain, mint ő.

Nala

Gyakran hallani, hogy a macskák az internet urai. AZ elmúlt években két macskasztárt is elveszítettek a közösségimédia-felhasználói, Lil Bub és Grumpy Cat is eltávozott. A 4,36 millió követővel rendelkező Nalát gazdája pár hónapos korában hozta el egy menhelyről még 2010-ben. Akkor persze még egyikük sem sejtette, hogy ő lesza legtöbb instagramos követővel rendelkező macska, illetve a világ legjobban kereső cicája. Nala egyes források szerint több mint 19 000 dollárt (5,5 millió forintot) is kereshet egy Instagram-poszttal, míg mások szerint 8600 és 14 400 dollár között.

Doug, a mopsz

Az internet mopszkirálya Doug, 2012-ben látta meg a napvilágot, és azóta igazi popkulturális ikonná vált. Míg az Instagramon négymillióan,  a Twitteren pedig  2,7 millióan követik, a Facebookon hatmillió, a TikTokon pedig  5,7 millió rajongója van. Szép teljesítmény, amit többek között azzal jutalmaztak, hogy  kétszer is megnyerte a People’s Choice-díjat a kedvenc állatok kategóriájában. Vannak, akik szerint egy posztja potenciálisan 17 800 dollárt (kb.  5,2 millió forintot) is hozhat a konyhára, mások szerint egy instagramos bejegyzés 8000-13 500 dollárt jelent.

Juniper, a róka

Juniper egy szőrmefarmon született, innen menekítették ki, és ezután lett a világ legnépszerűbb rókája, 3 millió követővel rendelkezik. Juniper most már több szelíd ragadozóval is osztozik otthonán, így Instagram-oldalának már nem ő az egyedüli sztárja. Gazdája, Jessica Coker pár évvel ezelőtt könyvet is írt az életükről, és arról, milyen kihívás, ha az ember rókákat választ házi kedvencnek. Juniper és barátai egyes források szerint több mint 13 000 dollárt (3,8 millió forintot) is kereshetnek egy instás poszttal, míg mások szerint inkább 6000 és 10 000 dollár között mozog az átlag.

Maru, a shiba inu

Shinjiro Ono egy állatkereskedésben talált rá a cuki shiba inu kölyökre, és úgy döntött, hogy életüket a közösségi oldalakon alaposan dokumentálja majd. Akárcsak Dougnál, valószínűleg Marunál is sokat számított az, hogy a mopsz és a shiba inu is egy nagyon népszerű kutyafajta, 2, 55 millió követője van. Egyes oldalak azt írják, hogy Maru egyetlen posztja akár 11 700 dollárt (3,4 millió forintot) is érhet, mások szerint inkább 5000 és 8500 dollár az értéke.

(Nyitókép forrása: laist.com)