„Mintha egy másik országban lennék” – Székelyudvarhelyen járt az ország legnépszerűbb rendőre

Kétnapos székelyudvarhelyi kirándulása élményeit bemutató videofelvételt osztott meg rajongóival, követőivel Marian Godină, a Brassó Megyei Rendőrség különleges alakulatának tagja. Az „ország legnépszerűbb rendőre” felesége, Georgiana társaságában látogatott el a székely anyavárosba az elmúlt hetekben. A felvételen Godină úgy fogalmazott: „úgy érzem magam, mintha egy másik országban lennék”.

A házaspár kétnapos kirándulásáról megosztott több mint félórás összefoglaló videóban részletesen mesél tapasztalatairól, élményeiről. A felvételt a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség is megosztotta közösségi oldalán.

Beszámolójukban többször megjegyzik, hogy olyan érzésük van, mintha egy másik országban lennének, „például Ausztriában”. Megemlítették a friss levegőt, a város utcáinak tisztaságát, a gondozott zöldterületeket, a sok virágot és a rendezett parkokat, a karbantartott épületeket, városképet, amely a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség szerint a lakók mentalitása mellett főként a városvezetésnek, az illetékes helyi szerveknek és rendfenntartó hatóságoknak köszönhető, akik végzik munkájukat.

Georgiana és Marian Godină | Fotó: Marian Godină FB-oldala

A sztárrendőr és felesége pozitív véleménnyel volt az esti és éjszakai közbiztonságról és azt is pozitívumként említették, hogy ottlétük alatt nem találkoztak utcai kéregetőkkel.

De nemcsak a belváros nyűgözte le a rendőrt és feleségét, hanem a Szejkén található Mini Erdély Park is, ahol meglepődve tapasztalták, hogy milyen gazdag a térség épített öröksége, sok épület makettje újdonság volt számukra. A vlogger házaspár ajánlotta is a parkot azoknak, akik egyben szeretnék látni, hogy mit érdemes meglátogatni Erdélyben. 

Elbűvölte továbbá őket a város iskoláinak is az állapota, kedvencüknek bizonyult a református kollégium, valamint a Tamási Áron Gimnázium épülete. Szerencsésnek tartották magukat, hogy a főtéri Ferences templomban egy orgonakoncertbe is belehallgathattak. Ugyanakkor értékelték a Nagy-Küküllő partjának rendezettségét. Egy étteremben megkóstolták a gulyást is.

A videó végén Georgiana összegezte a két Udvarhelyen töltött napot: kifejtette, úgy érezte magát mintha más országban lenne, de nem azért, mert az emberek többsége magyarul beszélt, hanem azért, mert civilizáltak. Hozzátette, érződik a városon, hogy az emberek közösségben élnek, eltérően az olyan nagyvárosoktól, mint Brassó, ezért érezte úgy magát, mint az ausztriai Sölden városában. 

Marian Godină 2015-ben vált az „ország legkedveltebb zsarujává”. Az akkor 28 éves brassói rendőr valósággal felrobbantotta a közösségi médiát a rendőröktől szokatlan, humoros Facebook-bejegyzéseivel. Oldalát augusztus 16-án hozta létre, és napok alatt 25 ezer követője lett, ami napjainkban 600 ezer fölött jár. Népszerűségét a „sztorizgatásaival” szerezte: a munkája végzése közben tapasztalt különös esetekről ír rendkívül olvasmányos beszámolókat, például ittas autósok igazoltatásáról, kirívóan viselkedő sofőrökről. Godină időről-időre témát szolgáltatott a honi sajtónak, hol a fizetésével foglalkoztak, hol az esküvőjével, hol pedig a gyorshajtásért bevont jogosítványával. A rendőrnek 2021-ben Pădurea címmel könyve is megjelent.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?