Romániában is volt szombaton egy „sztáresküvő”

„Meghan Markle irigykedhet” – ezzel a megjegyzéssel osztott meg egy fényképet menyasszonyáról az ország legnépszerűbb rendőre, Marian Godină Facebook-oldalán.

A szerelmes pár szombaton kelt egybe Bolgárszegen (Brassó városrésze), ugyanazon a napon, amikor az egész világ Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét követte.

Marian Godină 2015-ben vált ismertté, a járőrözéseiről szóló Facebook-bejegyzései révén. Népszerűsége azután nőtt meg példátlanul, hogy feltárta a közúti bírságolás kapcsán történt visszaéléseket, amelyek a brassói Vöröskeresztes igazgatójától, szociáldemokrata párti (PSD) megyei tanácsosától indultak. Marian Godinát a volt megyei tanácsos panasza nyomán megrótták a felettesei, amiért állítólag tiszteletlenül, arrogánsan viselkedett, és be sem mutatkozott a közúti ellenőrzéskor. Csakhogy a fiatal rendőrnek hangfelvétele is volt az igazoltatásról, amely tisztázta őt a vádak alól.

Azóta könyveket írt és Facebook-oldalának jelenleg több mint 460 ezer kedvelője van. Az ország legnépszerűbb rendőre 2017 október elsejétől – saját kérésére – különleges bevetési egységet (SAS), az úgynevezett „maszkosokat” erősíti. A maszkosok a román rendőrség elitegysége, őket vetik be a legveszélyesebb akciók során.

Kapcsolódók

Kimaradt?