Megválasztották a világ legszebb nőjét – Anya és transznemű jelölt is részt vett a versenyen

A Nicaraguát képviselő Sheynnis Palaciost választották a világ legszebb nőjének szombaton a 72. Miss Universe szépségversenyen El Salvadorban, amelyen először vettek részt anyák és két transznemű jelölt – jelentette vasárnap az AFP, írja a Digi24. Ez Nicaragua első győzelme a Miss Universe szépségversenyen.

A Nicaraguát képviselő Sheynnis Palacios lett a győztes, a thaiföldi Anntonia Porsild lett a második, az ausztrál Moraya Wilson pedig a harmadik az idei szépségversenyen. A 23 éves Sheynnis Palacios a koronát az amerikai R'Bonney Gabrieltől, a 2022-es Miss Universe-től vehette át.

Fotó: Miss Universo 2023/FacebookA világ legszebb nője, aki 83 másik versenyző felett diadalmaskodott, akik fürdőruhában, estélyi ruhában és hagyományos viseletben vonultak végig a kifutón, azt mondta, hogy legfőbb tulajdonságai a szerénység és a hála.

Fotók: Miss Universo/FacebookA zsűri utolsó kérdésére válaszolva a nicaraguai jelölt hangsúlyozta a nők egyenlő fizetésének fontosságát, és hogy „bármilyen területen dolgozhassanak”. „A nők számára nincsenek korlátok” – mondta. A 28 éves kolumbiai Maria Camila Avella és a guatemalai Michelle Cohn volt az első két anya, akik részt vettek a versenyben. Avella egyike volt az öt döntősnek a versenyben, ezzel a szervezők elmondásuk szerint nagyobb nyitottságot akartak mutatni.

A portugál Marina Machete, aki transznemű, és a nepáli Jane Garret, az első nem hagyományos alkatú jelölt, aki valaha is indult a Miss Universe versenyen, szintén a legjobb 20 közé került.

A szavazásra a főváros nyugati részén került sor El Salvador elnöke, Nayib Bukele jelenlétében. A szervezők bejelentették, hogy a következő Miss Universe-t Mexikóban rendezik meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?