Kevés iskolai sportpálya használható Csíkszeredában a vakációban

Bár korábban szerepelt a helyi önkormányzat tervei között, egyelőre nem, illetve csak részben sikerült elérhetővé tenni az iskolák területén található sportpályákat a tanítási időn kívüli hetekben.

A fiatalok hasznos szabadidős elfoglaltságainak biztosítása érdekében a csíkszeredai önkormányzat célként tűzte ki, hogy az iskolai vakációk idején, valamint tanítási idő után is biztosítsa az oktatási intézmények területén található sportpályák elérhetőségét. Van olyan iskola, ahol sikerült is korszerű, többféle sport gyakorlására alkalmas teret létrehehozni, ám az óhajtott nyitás egyelőre csak részben valósult meg. Az okokról Sógor Enikőt, Csíkszereda alpolgármesterét kérdeztük. A legtöbb iskolai sportpálya nem látogatható | A szerző felvételei

A városvezető válaszában leszögezte, hogy az oktatási intézmények szabadtéri sportpályáinak tanítási időn kívüli használatáról az adott intézmény vezetősége határoz, egyeztetve a városvezetéssel. Hozzátette: alapfeltétel, hogy csakis azok a pályák használhatók, amelyeken a gyermekek biztonságos körülmények között tölthetik a szabadidejüket.

Mint az alpolgármestertől megtudtuk, Csíkszereda esetében – többnyire építkezés miatt – nem számolhatnak a Nagy István Művészeti Középiskola, a Nagy Imre Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a József Attila Általános Iskola, a Liviu Rebreanu Általános Iskola, valamint a Kájoni János, a Kós Károly és Venczel József szakközépiskolák udvarával.

Akadnak ugyanakkor olyan pályák, amelyek elérhetők – mutatott rá Sógor Enikő. A Xantus János Általános Iskola sportpályája reggeltől 19.00 óráig használható. A Székely Károly Szakközépiskola felújított, többfunkciós sportpályája egyelőre 14.00 óráig használható, ez az időpont azonban az alpolgármester közlése szerint egy bejárati kapu felszerelésének köszönhetően hamarosan kitolódik.

Ezek mellett az Octavian Goga Főgimnázium sportpályái és a Márton Áron Főgimnázium sportpályája is szabadon használhatók előzetes egyeztetés alapján. A használati szándékot az iskola titkárságán kell bejelenteni – tette hozzá a városvezető.

„Az intézmények határozott kérése a sportpályák használatát illetően, hogy a rendre és a javak épségére figyeljenek. Minden esetben tilos az alkohol fogyasztása, egyéb tiltott szerek használata, valamint a cigarettázás” – hangsúlyozta Sógor Enikő.

Csíkszeredában az iskolai pályákon kívül a város kezelésében álló 45 játszótér, 10 sportpálya és 5 fitneszelemekkel ellátott park várja a szabadidő aktív eltöltésére vágyókat, közölte a Maszol érdeklődésére a város önkormányzata.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?