Helikopterrel ment fagylaltot venni egy pilóta Kanadában, vádat emeltek ellene

Illegális leszállás miatt emelt vádat a kanadai rendőrség egy helikopterpilóta ellen, aki fagylalttorta-vásárlás céljából landolt egy kanadai kisváros központjában.

A Saskatchewan tartománybeli Tisdale lakóit meglepte, amikor július 31-én egy élénkpiros helikopter ereszkedett le a város egyetlen Dairy Queenje – fagylaltot és gyorsételt kínáló amerikai étteremlánc – melletti parkolóba, hatalmas por- és szemétfelhőt kavarva maga körül – olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

Sokan eleinte azt hitték, hogy a tartomány légimentőinek színét viselő helikopter valamilyen vészhelyzet miatt érkezett a helyszínre. Amikor azonban a város polgármestere meglátta, hogy a jármű utasa egy fagylalttortával a kezében hagyja el az éttermet, rájött, hogy a helikopter egészen más küldetésen van.

„Úgy voltam vele, hogy valaki biztosan nagyon éhes. Ugyanakkor arra gondoltam, hogy ez valószínűleg nem helyes" – idézte fel a történteket Al Jellicoe a CBC Newsnak. A helyi rendőrség osztotta a polgármester véleményét. A hatóság szerdai közlése szerint a nyomozók megállapították, hogy a Dairy Queenbe tett kiruccanás „nem volt vészhelyzet” és vádat emeltek a 34 éves pilóta ellen, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

A Leroyból való férfi rendelkezik helikoptervezetési engedéllyel, azonban illegális helyen parkolt le a járművel. A vád ellene veszélyes művelet végrehajtása légijárművel, ami miatt szeptember 7-én kell megjelennie a bíróságon Melfortban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?