Már nem is csodálkozunk: eltévedt Viorica Dăncilă kormányfő helikoptere

A tervbe vett úticéltól több tucat kilométerre szállt le Neamț megyében pénteken Viorica Dăncilă kormányfő helikoptere – számolt be a TvmNeamt.

A helyi tévéadó szerint a miniszterelnöknek és kíséretének pénteken 11 órakor Roznovra kellett volna megérkeznie, ahol a Cracău folyó szabályozási munkálatait tekintették volna meg. Csakhogy az úticél helyett a helikopter a Neamț megye északi részében lévő Crăcăoani községben szállt le.

A TvmNeamt szerint a tévedés a Cracău és a Crăcăoani név hasonlóságából eredhetett. Crăcăoani polgármestere elmondta, maga is meglepődött, amikor megtudta, hogy magas rangú vendégek érkeztek a településre. Üdvözölni akarta őket, ám mire a helikopter leszállóhelyéül szolgáló iskolaudvarra érkezett, a kormányfő és kísérete már továbbrepült.

Szemtanúk szerint Viorica Dăncilát a belügyminiszter és a szállításügyi miniszter kísérte el a Neamț megyei látogatására. Szemlátomást meglepődtek, amikor a helikopter leszállt az iskolaudvaron, és senki nem fogadta őket. A miniszterelnök végül másfél órás késéssel, de megérkezett Roznovra.

Kimaradt?