banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Felmérés: az amerikaiak fele továbbra is hisz a földönkívüliekben

A Pentagon által közzétett ufóakták kapcsán készült egy felmérés múlt hónapban, amelyben tízezernél is több amerikai felnőtt földönkívüliekhez való viszonyulását vizsgálták: kiderült, minél magasabb szintű iskolai végzettsége volt egy válaszadónak, annál szkeptikusabban állt az űrlényekhez is. A június 26-án közzétett jelentés szerint 2004 óta összesen 144 esetet jegyeztek fel nagyrészt az amerikai haditengerészet tagjai, amikor azonosítatlan légi jelenséget (UAP) észleltek az Egyesült Államokban, írja az index.hu portál.
 

Mivel az amerikai hadsereg és a hírszerzés is éveken át cáfolta a repülő csészealjakról szóló észleléseket és egyebeket, így a júniusban közzétett jelentés célja sem az volt, hogy a földön kívüli élet létezését bizonyítsák vele. Az aktában szereplő megfigyelések lehetnek légköri jelenségek, földi technológiák is, de abban megegyezik a hadsereg és a hírszerzés álláspontja, hogy veszélyt jelentenek repülés- és nemzetbiztonsági szempontból.

Érdekes egyébként a válaszadók megoszlása életkor szerint. A felmérésből úgy tűnik, minél idősebb valaki, annál kevésbé hisz abban, ami odaát van:

Fotó: Pixabay | Daniela Realpe

  • A 18 és 29 év közötti válaszadók 76 százaléka,
  • A 30 és 49 év közöttiek 69 százaléka,
  • Míg az 50 és 64 év közöttiek 58 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy vannak-e intelligens földönkívüliek.

Abban 87 százalékos egyetértéssel egyeztek a vélemények, hogy ha az idegenek meglátogatnák a Földet, az nem jelentene nemzetbiztonsági kockázatot az Egyesült Államokra nézve.

A válaszokat nem befolyásolják a nemek közti különbségek, a felmérésben részt vevő nők és férfiak hasonló válaszokat adtak. Az iskolázottság azonban már mást mutatott, Pew szerint minél magasabb szintű iskolai végzettsége volt egy válaszadónak, annál szkeptikusabban állt a kérdésekhez és általánosságban az űrlényekhez is. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?