banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Döbbenetes képsorokon látható a Tisza mérhetetlen szennyezése

A szemét egy része, ami a Tiszába kerül, részben a szemétszállítás hiányaként kerül a folyóba - ez derül ki Ljasuk Dimitry szombaton este a YouTube-on bemutatott, A Tisza nevében című filmjéből. Az 55 perces dokumentumfilm négy országban, Ukrajnában, Magyarországon, Szerbiában és Romániában játszódik, a probléma ugyanis nem csupán egy nemzetet, hanem a Kárpát-medence összes országát érinti, olvasható az Index.hu-n.

A film tíz szereplő érzésein és személyes példáján keresztül, különös érzékenységgel mutatja be a környezetszennyezés határokon átívelő problémáját. A képsorok annyira kijózanítóak, hogy mire az ember a végére ér a dokumentumfilmnek, garantáltan elmegy a kedve attól, hogy PET-palackos üdítőitalt vásároljon a közértben.

A film azért is figyelemreméltó, mert az alkotó teljesen egyedül rakta össze és forgatta, nem jelenik meg benne szponzor vagy támogató. „Így akartam megőrizni az alkotói szabadságomat” – mondja az Indexnek Ljasuk Dimitry, akinek nem ez az első témába vágó filmje.

(Címlapkép forrása: A Tisza nevében)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?