Almaecet, aktív szén, szódabikarbóna: ezekkel soha ne fehérítse a fogát

A fehér fogakat nem a házi praktikákkal érheti el az ember, hanem azzal teheti egészségessé a fogsorát, ha kerüli a dohányzást, a kávézást és a teázást, illetve igyekszik minél semlegesebb színű ételt és italt fogyasztani. A fehérség megőrzését segíti a tojás, az uborka, a joghurt, a saláta és a lenmag is, de az almaecetes, az aktív szenes és szódabikarbónás praktikák többet ártanak, mint amennyit használnának, írja a femcafe.hu portál.

Almaecet

Az almaecetnek igen magas a pH-ja, amely miatt gyorsan nagyon magas fokú károsodás érheti a fogzománcot, mert erőteljesen marja. Mivel kellemetlen az íze, sokan szénsavas üdítőt isznak rá, vagy azonnal fogat mosnak, ezzel pedig tovább rontanak a helyzeten, mert így a sérült zománcot dörzsölik, sokszor visszafordíthatatlan károkat okozva.

Aktív szén

Ma már számtalan otthoni fogfehérítő termék kapható az interneten és a boltokban, amelyeknek sokszor fő hatóanyaga az aktív szén. A fogorvosok is óva intenek a használatától, hiszen ez is nagyban károsítja a fogzománcot a szemcsék durva dörzsölése által.

Fotó: Pexels

Szódabikarbóna

A szódabikarbónát nemcsak a fogakra, de az otthoni berendezés tisztítására is használják, ha elszíneződött vagy károsodott. Ha ez az anyag képes a csempét megtisztítani, a fogsor számára pusztító lehet. Nemcsak sérti a fogzománcot, de a szuvasodás esélyét, és annak mértékét is nagyban növeli.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?